null Nuoret johtokunnan kokouksessa

Ajankohtaista

Nuoret johtokunnan kokouksessa

25.9.2020

Nuorten valiokunta kokousti pitkästä aikaa kasvotusten Tampereella 22.-23.9.2020. Tiistaina 22.9. oli monen vuoden tauon jälkeen maaseutunuorten valiokunnan ja MTK:n johtokunnan yhteiskokous. Nuoret nostivat esille johtokunnan näkyvyyden, uudet jäsenedut, nuorten asiamiestoiminnan kehittämisen sekä MTK:n viestinnän. Monet maaseutunuoret eivät osaa käytännössä nimetä johtokunnasta kuin puheenjohtajan ja nuorten edustajan, joten valiokuntalaiset kannustivat tekemään johtokunnan jäsenistä esimerkiksi someen lyhyet esittelyt kuvan kera. Jäsenetuja kehuttiin, mutta niiden lisäksi toivottiin myös muuhun kuin töihin liittyviä jäsenetuja, jotka voisivat tukea hyvinvointia. Valiokunta kannusti myös ottamaan uudelleen esille nuorten asiamiestoiminnan kehittämisen, josta on jo aiemmin tehty aloite, ja jota pystytään nyt tarkastelemaan uudelleen, kun järjestöuudistus on meneillään. Viestinnän sävystä valiokunta haluaisi positiivisemman, sillä usein tiedotteissa on varsin negatiivinen sävy. Johtokunta ja valiokunta olivat yksimielisiä siitä, että keskusteluyhteyttä kannattaa jatkaa ensi vuonnakin.

Johtokunnan kokouksesta lähetettiin myös nuorten ja johtokunnan yhteinen kannanotto.

Omassa kokouksessaan nuoret muun muassa keskustelivat tulevista tapahtumista, mahdollisista uusista projekteista (kuten kalenterista), seuraavan vuoden kokouskäytännöistä, MTK:n koulutustarjonnasta sekä nuorten haluamista jäseneduista. Syysparlamentit järjestetään alueellisina tapahtumina marraskuussa, lisätietoja maaseutunuorten kalenterista ja liittojen maaseutunuorten asiamiehiltä. Kevätparlamentin teemoiksi kaavailtiin liikuntaa ja hyvinvointia. Jäsenetuihin nuoret haluaisivat työhön liittyvien etujen lisäksi myös vapaa-aikaan ja hyvinvointiin liittyviä etuja, ja valiokunta lähettikin toiveensa eteenpäin MTK Hankinnoille.

Nuoret myös valitsivat saapuneiden hakemusten joukosta henkilöt, joita valiokunta esittää jäsenpalveluvaliokuntaan nuoren edustajan paikalle kaudeksi 2021-2023. Varsinaiseksi edustajaksi päätettiin esittää Juha Sarviluomaa Karviasta ja varaedustajaksi Katariina Latvaa Porista.

Syyskuun lopulla pitää kiirettä, sillä CEJA:n kokoukset käynnistyvät kesätauon jälkeen ja lisäksi nuoria on pyydetty muun muassa sekä älymaataloutta että maaseutupolitiikan toimenpideohjelmaa käsitteleviin työpajoihin. Lisäksi nuorten valiokunta ottaa kantaa MTK:n tulevaan maitostrategiaan.

Nuoret kokoontuvat seuraavan kerran joulukuussa.

 

Syksyn ja alkuvuoden tapahtumia, tarkemmat tiedot maaseutunuorten kalenterissa

to 8.10. Manulle yrittäjän eväitä – illanvietto Konekillerissä (Jyväskylä)

6.-8.11. Syysparlamentti alueellisina parlamentteina, lue lisää

22.12. Joulutulet

11.-12.2.2021 Kevätparlamentti (Ellivuori, Sastamala)

 

Lisätiedot:

Seppo Korpi, pj, p. 045 677 7192

Tiia Kuusela, sihteeri, p. 040 532 9636