Mene sisältöön

Toimintopainikkeet

Sisällysluettelo

Päättäjätapaamiset

Maaseutunuoret käyvät tapaamassa eri tasojen päättäjiä ja vaikuttajia muistuttaakseen nuorten maaseudun yrittäjien merkityksestä niin kunnissa kuin maakunnissa. Maatalousyritykset ovat paikkakunnan verotuloa tuottavaa runkoa, jonka sijainti paikkakunnalla on pysyvä. Lähitulevaisuudessa nuorten maataloutta harjoittavien yrittäjien merkitys korostuu laadukkaan suomalaisen ruuan tuottajina, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle myös maatalousalalta.

mtk-12.jpg

Maaseutunuorten valiokunta kävi kertomassa Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle nuorista maatalousyrittäjistä ja Maaseutunuorten toiminnasta 2.12.2014.

Päättäjätapaamisten tueksi on suunniteltu Maaseutunuorten viestiä huumorilla eteenpäin vievät alusvaatteet. alusvaatteet nettiin1.jpgalusvaatteet nettiin2.jpgLisäksi tuotettiin kahta painettua materiaalia, jotka antavat tukea kertomalla Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n (vuoden 2015 alusta Luonnonvarakeskuksen) sekä Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tiken koostamien tilastojen pohjalta siitä, kuka on nuori suomalainen maatalousyrittäjä ja millainen on hänen maatilansa.

orastavaa voimaa nettiin kansi.jpg

orastavaa voimaa taka.jpgMaaseutunuorten asiamiehen Meri Ojasen kautta materiaaleja voi tilata MT-liittoihin käytettäväksi niin liitto- kuin yhdistystasolla.

Sivun alkuun