Mene sisältöön

Toimintopainikkeet

Sisällysluettelo

Maaseutunuorten syysparlamentti Oulussa, 8.-10.11.2017


Alustava ohjelma, oikeus muutoksiin pidätetään. Suuria ohjelmamuutoksia ei ole tulossa, ja päivien aloitus- tai päättymisajankohdat eivät tule enää muuttumaan. Lisätiedot ja tiedustelut: maaseutunuorten asiamies Meri Remes, meri.remes@mtk.fi tai p. 040 5329636.

Maaseutunuorten syysparlamentin pääyhteistyökumppani 2018:
LähiTapiola

Ilmoittaudu mukaan:
Lyytilinkki (https://www.lyyti.in/Syysparlamentti18)
Ilmoittautumiset 25.10. mennessä! Hinta: 185€ / 286€

Missä?
Oulu, Radisson blue
Hallituskatu 1, Oulu

Torstai 8.11.2018

RETKIPÄIVÄ, EI YHTEISIÄ RUOKAILUJA. ILLALLA IMPRO-OPTIO!

MTK- POHJOIS- SUOMEN liitto on järjestänyt maaseutunuorille kolme erilaista retkeä, joista jokainen osallistuja voi valita yhden. Kaikille retkille lähdetään klo 15 hotellilta ja paluu on samaan paikkaan joko klo 18 tai 18.30 (valitun retken mukaisesti). jokaisessa bussissa on mukana ainakin yksi alueellisen valiokunnan edustaja isännöimässä tai emännöimässä bussimatkaa.

Kasvisiementuotanto ja Case peruna: 15 – 18.30 

Matkalla tutustutaan Tyrnävän siemenperunakeskukseen ja keskustellaan laajemmin viranomaisyhteistyöstä, siemenmateriaalin laadun varmistamisesta ja sen vaikutuksesta satopotentiaaliin. Bussissa on mukana ainakin virallinen satusetä, Eviran Kasvintuotannon edellytykset ja kasvinterveys – osaston johtaja Matti Puolimatka.

Metsätalous ja Case StoraEnso: 15-18.00 

Matkalla tutustutaan StoraEnson tehtaaseen ja kuullaan erityisesti yrityksen merkityksestä työllistäjänä ja puun käyttäjänä alueella. Bussissa metsänomistajan näkökulmasta keissiä avaa kenttäpäällikkö Markku Ekdahl.

Energia ja kaavoitus, Case tilan ympärille vyöryvä asutus ja Isape oy

Matkalla tutustutaan Kempeleellä lähienergiaa kasvinviljelytilalla tuottavaan yritykseen.  Bussissa ja tilalla pohditaan kasvavan kaupungin kyljessä elämistä. Bussissa näkökulmia kaavoitukseen ja naapureiden kanssa elämiseen avaa MTK Pohjois- Suomen tj Matti Tyhtilä.

Illalla hotellilla ei ole yhteisiä ruokailuja. Hotellilla ravintola Sassissa on meille Manuburger- tarjous ja saunomismahdollisuus klo 17 alkaen. Asiakassaunat ovat auki klo 23 saakka, Manuburgeria on mahdollista tilata ainakin klo 21 saakka.  


Iltaohjelmaa torstaille:

Hotellissa saunat klo 17-23, saunojen yhteydessä on yhteinen uima-allas, joten jos haluat pulahtaa, varaa uikkari mukaan

Improilua vailla rajoja
Luikkauksen päässä hotellilta sijaistsee Oulun teatteri, missä näyttelijä Janne Raudaskoski vetää vauhdikkaan improtunnin. Jos heittäytyminen ja itselle nauraminen, todellinen irtautuminen kaikesta jonkin MUUn tekeminen innostaa, niin tämä on sinua varten!

Ruokaa vailla?
Oulussa vaihtoehtoja piisaa, mutta erityisesti meille on oman hotellin ravintola Sassi loihtinut Manuburger- aterian. Yhteistä ruokailua ei siis ole, mutta klo 17-22 voi Sassista käydä vetäisemässä napaan manuburgeraterian hintaan 23,50 (tosirakastajan maitovaihtoehdolla) tai 29,90 Hailuodon panimon oluen siivittämänä.

Perjantai 9.11.2018

VAALITOUHUA, TYÖPAJOJA JA YSÄRI-ILTA

Hotellin aamupala

9.15 Syysparlamentin avajaiset Raatti- salissa

Tervetuloa Pohjois-Suomeen!  
Puolen Suomen nuoret
Oodi Manuille

Vaalinapakymppi á la Maaseutunuoret

Lähdetään tutustumaan meidän ehdokkaisiin maaseutunuorten oman Kari Salmelaisen, Jarno Tuomisen johdolla. Luvassa kevyttä kikatusta loistavat palkinnot.

11.30 Lounas

12.30-14.30 TYÖPAJAT: TEEMANA TALOUS JA VAIKUTTAMINEN

Tarjolla on kolme erilaista työpajaa, joista jokaisella on mahdollisuus valita kaksi.

MaksuvalmiuskaPEIKON selättäminen ja uusi maaseutuyrittäjä vakuutusyhtiön silmin.
Tiukkaa talousasiaa ja Lähitapiolan datavuoren louhintaa: miltä näyttää nuori tuottaja verrattuna muihin tuottajiin, mitä kompastuskiviä, mitä erityistä? Asiantuntijoina ainakin Sami Myyrä ja Joonas Isotalo.
Paikka: Raatti -Sali

Maatilan yhtiöittäminen
Asiantuntijoina MTK:n verolakimies Timo Sipilä ja lisäksi mahdollisesti kommenttipuheenvuoroja muilta asiantuntijoilta.
Paikka: Nuotta-Luoto

Maatalouslinjan argumenttityöpaja
Avaimia käteen; maatalouslinjan asiantuntijat kertovat omat parhaat vinkkinsä ajankohtaisista teemoista keskusteluun. Fakta homma!
Paikka: Koski-Pakkala

14.30 Kahvitteluhetki

15.15-17.00 Vaalipaneeli
Nyt mennään asialinjalla – tiukan ja teemoitetun vaalipaneelin ehdokkaille vetää Itikka- osuuskunnan toimitusjohtaja Reijo Flink. Ehdokkaat saavat paneelista ennakkomateriaalina vähintään ylätason otsikot ja luvassa on ainakin äänestyksiä yleisölle.

Pieni huokaus ja aikaa valmistautua iltaan, lähtö Maikkulan kartanoon on klo 18.30.

Pohjois-Suomen maaseutunuorten valiokunta on järjestänyt meille kampaajaopiskelijoita paikalle. Nopeat syvät hitaat – varaa itsellesi oma kampaaja ja varmistat päheän ysärilookin iltaan. Kampaus maksaa 10€ ja se maksetaan suoraan kampaajalle. Varaathan tasarahan mukaasi ja ysäriluksus on omasi!  

18.30 Bussikuljetus Maikkulan kartanoon hotellin aulasta.

19-00 Manujen ysärijuhlat Maikkulan kartanossa.

Pukeutumisesta: illan paras ysäri- jysäri palkitaan, mutta koska kyse on illallisesta arvokkaassa ja kauniissa ympäristössä, niin kallistetaan vaakaa kohti punaista mattoa ja pois valkoisista farkuista. Nyt kaapin pohjilta penkomaan sitä sähkönsinistä spagettiolkaimilla varustettua tekokuituista luomusta. Jos ihan tuoreessa mielessä ei 90-luvun kaikki kauneudet ole, niin voi aloittaa vaikka katsomalla kauden Frendejä tai googlettamalla 90s dinner look. Hyvin tunnelmiin pääsee katselemalla Yle areenasta Retrolissun ysärit. Lohdutukseksi kuitenkin kaikille: kovin tiukkapipoista tämä ei ole, eikä kukaan ovella ole mittaamassa helman pituutta.

Maikkulassa meille isännän puheenvuoron pitää Reijo Flink, lisäksi ohjelmassa ainakin ysäridisko ja muutama yllätys.

Paluukyyti Maikkulasta hotellille ja jatkoille lähtee klo 00.00.

Jatkot Ilonassa, missä esiinytmässä bilebändi Kapteeni Lamminen. Ilonasta on kymmenen minuutin kävelymatka hotellille ja bussi pysähtyy sekä hotellilla että Ilonan lähellä.    


Lauantai 10.11.2018

VALIOKUNNAN KYSELYTUNTI, KATSAUKSET TULEVAAN JA VAALIKOKOUS

Hotellin aamupala

9.30 Valiokunnan kyselytunti ja eväät vuoteen 2019
Raatti- Sali

Vaalikokous, kokouksen avustajana toimii MTK:n valtuuskunnan toinen puheenjohtaja, Matti Heikkilä. Kokouksessa valmistellaan valtuuskuntaan MTK:n johtokunnan nuorten edustajan valintaa.

Kohti edunvalvonnan vuotta 2019, Matti Heikkilä

13.00 Lounas

Missä?

Majoitus, päiväohjelmat ja lähdöt retkille ja illalliselle: Radisson Blu hotel Oulu
Hallituskatu 1

Improkurssi, torstai-ilta, Oulun Teatteri 
Kaarlenväylä 2

Illallinen, perjantai: Maikkulan kartano
Maikkulanrinne 21

Banneri_450x450.jpg


                 


                          

Sivun alkuun