Mene sisältöön

Toimintopainikkeet

Sisällysluettelo

Valiokuntatoiminta


MTK:n maaseutunuorten valiokunta 2017:

Pj Jarno Tuominen, Noora Ruuth, Linda Pärus, Heikki Huhtanen, Aki Makkonen, Juha Sarviluoma, Hanna Luukinen, Jenna Syrjälä (MTK:n johtokunnan jäsen), Heidi Siivonen (asiamies, sihteeri).

valiokunta_kokeilu.jpg

Kenkää etsimässä johtokunnan edustaja Jenna, Jennan vieressä eturivissä Linda, Heikki ja Hanna sekä Jarno, takana (vasemmalta) Juha, Noora ja Aki

Maaseutunuorten keskusliiton valiokunta toimii aktiivisesti nuorten tuottajien äänen esiin tuomiseksi MTK:ssa ja laajemmin yhteiskunnassa. Maaseutunuorten valiokunnassa ovat edustettuna kaikki liitot kiertävän valintakiintiön perusteella. Maaseutunuorten valiokunnan kausi on kolmivuotinen. Joka vuosi valiokunnan kokoonpano hieman vaihtuu, kun osa jäsenistä ”eläköityy” ja osa vasta aloittelee polkuaan valiokunnan riveissä.

MTK:n maaseutunuorten valiokunnalla on lisäksi keskeinen rooli järjestön nuorten toiminnan kehittämisessä. Valiokunta suunnittelee ja toteuttaa yhdessä maaseutunuorten asiamiehen ja liittojen toimihenkilöiden kanssa kaksi kansallista parlamenttia vuosittain. Kevätparlamentti pidetään yleensä helmikuussa, syysparlamentti ajoittuu marraskuuhun. 

Mitä hyötyä on valiokunnan toimintaan osallistumisesta?

MTK:n maaseutunuorten valiokunta tarjoaa eturivin paikan alan edunvalvontaan osallistumiseen tai seuraamiseen. MTK:n lisäksi tutuksi tulevat sidosryhmäläiset ja mm. Brysselin byrokratia ja päätöskoneisto. Valiokunnan jäsenet hoitavat edustuksia eri tilaisuuksissa - myös Suomen rajojen ulkopuolella, ottavat kantaa MTK:n sisäisiin ja ulkoisiin asioihin ja järjestävät omia edunvalvonnallisia tempauksia. Valiokunnan suurinta antia ovat kuitenkin olleet mahtava yhteishenki ja uudet, rakkaat ystävät.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Onko sinulla mielessäsi jotain, mihin toivot maaseutunuorten valiokunnan ottavan kantaa? Onko meitsi kreannut huikeit idiksii yksin kotona? Yhdessä tekemällä niistä voi tulla osa maaseutunuorten toimintaa. Yhteystiedot-osiosta löydät niin lähiliittosi nuoret kuin keskusliiton maaseutunuorten valiokunnan ja -asiamiehen tiedot.
Sivun alkuun