Takaisin 30HTiedote

Tiedote

30HTiedote

01.06.2020

NHK ja Maaseutunuoret tekevät matkan suomalaisen ruoantuotannon arkeen ja tulevaisuuteen


Maatalouskonealan kotimainen perheyritys NHK-Keskus Oy ja MTK:n Maaseutunuoret tekevät 11.–12. elokuuta 30 tunnin matkan suomalaisten maataloustuottajien arkeen ja tulevaisuuteen. Traktorilla taitetaan 1300 kilometrin reissu pohjoisesta etelään, ja reitin pysähdyspaikoilla kohdataan Maaseutunuoria sekä kuullaan maataloustuottajien ajatuksia arjestaan ja tulevaisuuden näkymistään.

Menopelinä turneella on JCB Fastrac -traktori, jonka matkantekoa voi seurata keulaan asennetun kameran kautta. Pysähdyspaikoilta nähdään myös livelähetyksiä, joissa tutustutaan alueen Maaseutunuoriin ja eri tuotantosuuntien tiloihin. Tapahtumaa voi seurata kampanjasivulla: https://www.nhk.fi/ajankohtaista/30- tunnin-matka-suomalaisten-maataloustuottajien-arkeen-ja-tulevaisuuteen

Tempauksen tavoitteena on tehdä suomalaista ruoantuotantoa näkyväksi ja kuulla viljelijöiden ajatuksia tulevaisuudestaan. Mukana olevat tilat edustavat suomalaisen maataloustuotannon monimuotoisuutta. ”Saamme katsausta siihen, miten viljelijät ajattelevat tilansa tulevaisuudesta, ja kuinka maantieteellinen sijainti vaikuttaa näihin mietteisiin. Tässä on erinomainen mahdollisuus kehittää omia ajatuksia ja samalla nähdä, että me nuoret viljelijät emme ole kadonneet kartalta. Meillä riittää voimaa ja intohimoa viedä koko alaa eteenpäin”, Olli Cavén MTK:n Maaseutunuorista kertoo.

Kymmenen leveyspiiriä halkova reitti kulkee Suomen pohjoisimmasta kylästä Nuorgamista Seinäjoen kautta NHK-Keskuksen pääkonttorille Hämeenlinnaan. ”Maailman nopeimpana traktorina JCB Fastrac on luonteva valinta tähän poikkeukselliseen tehtävään. Pääsemme jännittämään yhdessä, ehtiikö tämä keltainen kiitäjä todella 30 tunnissa halki koko maan”, Mikko Kämäri NHK:lta kertoo.

Lisätiedot: Mikko Kämäri, tuotepäällikkö, JCB, NHK-Keskus Oy, p. 043 211 0778.
Olli Cavén, puheenjohtaja, MTK:n Maaseutunuorten valiokunta, p. 050 332 0555.