Takaisin Viljelijä 2040 - Maanviljelijä Anne-Mari

Uutinen

Viljelijä 2040 - Maanviljelijä Anne-Mari

01.09.2020

Syyskyyn maaseutunuorena esitellään Anne-Mari Tarkkio, Satakunnasta. Anne-Mari tai tuttavallisemmin Amski, viljelee tilallaan heinää hevosille, alpakoille ja pieneläimille. 

- Lisäksi viljelen myös kauraa, sekä sinimailasta. Erityisesti sinimailasen kysyntä on nousussa, mikä on mahtavaa, sillä se tekee hyvää maan kasvukunnolle ja rakenteelle.  

Sukupolvenvaihdoksen jälkeen tilalle on tullut uutta tekniikkaa sekä uusia ideoita. Enää ei tarvitse soittaa sukulaisia läpi heinätöihin, kun tilalle hankittiin uusi paalinpakkaaja. Koulutukseltaan Anne-Mari on Agrologi (AMK), sekä käy tilanpidon lisäksi myös viikolla tilan ulkopuolella töissä.  

- Jokainen vuosi on erilainen, joten aina on jotain mitä odottaa. Myös laaja ystäväverkosto ympäri Suomen auttaa, jos tarvitaan apua.  

Tilalla käytetään aikaa myös ympäristöstä huolehtimiseen. Lypsykarjan lähdettyä halutaan huolehtia edelleen perinnebiotoopeista. 

- Hiehot laiduntavat meillä kesäisin perinnebiotooppeja, eli vanhoja laidunmaita ja pitävät huolta alueen monimuotoisuudesta. 

Anne-Marin arkea voit seurata syyskuun ajan maaseutunuorten some-kanavilla Instagramissa (@mtk.maaseutunuoret) sekä Facebookissa.

Tutustu Anne-Marin työhön tarkemmin katsomalla esittelyvideo!

Lisätietoja kampanjasta antaa maaseutunuorten asiamies Tiia Kuusela, tiia.kuusela(at)mtk.fi.

 

Maaseutunuorten viestintäkampanjassa Viljelijä 2040 palataan tulevaisuuteen ja kurkistetaan huomisen maaseudun ihmisten arkeen. Nostamme vuoden 2020 aikana esiin tulevaisuuden tekijöitä, uusia innovaatioita ja yhä kestävämpiä menetelmiä. Kiitämme edellisten sukupolvien pioneereja, emäntiä ja isäntiä heidän tekemästään työstä, mutta nyt meidän tehtävämme on tehdä se vielä paremmin.