null CEJA-edustaja haussa- mahdollisuuksia maailmalla!

Uutinen

CEJA-edustaja haussa- mahdollisuuksia maailmalla!

20.10.2022

MTK:n keskusliiton maaseutunuorten valiokunta hakee EU-vaikuttamiseen lisäkäsiä! 

CEJA on Euroopan nuorten viljelijän kattojärjestö, maaseutunuorten eurooppalainen äänitorvi. CEJA:n jäsenjärjestöt edustavat yhteensä kahta miljoonaa nuorta viljelijää ja perheenjäsentä ympäri Euroopan.  MTK on ollut CEJA:n pitäaikainen jäsen, satunnaisesti edustajia on ollut järjestön puheenjohtajistossa asti! Lisää CEJA:sta pääset lukemaan täältä: www.ceja.eu

Tässä on paikka sinulle, joka kaipaat eturivin paikkaa EU-edunvalvontaan. Pääset mukaan "Brysselin kuvioihin" samalla kun tutustut muihin viljelijöihin ympäri Eurooppaa. 

Mitä sinulta odotetaan? 

  • Osallistumista kuuteen CEJA-kokoukseen vuodessa. Pesti on kaksivuotinen. 
  • CEJA:n toiminnan seuraamista ja kokouksiin valmistautumista yhdessä MTK:n asiantuntijoiden ja MTK:n keskusliiton maaseutunuorten valiokunnan kanssa. 
  • Raportointia kokouksista ja CEJA:n tekemisistä. 
  • Uteliaisuutta ja avointa mieltä muita eurooppalaisia maanvijleijäkollegoita kohtaan. 
  • Halua ja kykyä matkustaa yksin. Kokoukset järjestetään pääosin Brysselissä. Ensimmäiseen kokoukseen/ kokouksiin tosin pääsee "Susannan siivellä", eli nykyisen CEJA-edustaja Susanna Suonion kaverina. 


Mitä sinulta ei odoteta: 

  • Täydellistä maatalouspolitiikan ja Suomen kantojen tuntemusta. Uteliaisuus riittää. Kokouksilla on teemat ja vuoden mittaan valmistellaan kantoja n. kahteen teemakokokonaisuuteen. 
  • Laajaa tai täydellistä kielitaitoa. Englanilla pärjää komeasti. Tärkeintä on halu osallistua yhteiseen keskusteluun kokouksissa. Kielitaidon pitää riittää siihen, että suun saa auki ja kokousta pystyy seuraamaan. 

Mitä tästä saa: 

  • Uuden perspektiivin maataloustuotantoon EU-alueella. (EU:n ulkopuolellakin, jos intoa riittää!) 
  • Uusia tuttavuuksia ympäri Euroopan. Usein yhteistyö on erityisen tiivistä pohjoismaiden ja saksankielisen alueen edustajien kanssa. 
  • Eturivin paikan seurata EU:n päätöksentekoa todella laajalla perspektiivillä. Huomiota kuulee ja pääsee esittämään niin Suomessa tutuista tuotantoon liittyvistä asioista, kuin esimerkiksi kansainväliseen kauppaan ja vaikkapa italialaiseen riisinviljelyn syksyn haasteitsta. 

 

Hae paikkaa! 

Tehtävään haku on yksinkertaista. Täytä 12.12. klo 23.59 mennessä tämä perustietolomake ja lähetä WA-viestillä englannikielinen esittelyvideo numeroon 040 5329 636 /Asiaton Asiamies.

VIDEON SISÄLTÖ: 

Kerro meille englanniksi, että miksi sinua innostaisi lähteä CEJA-edustajaksi ja miten sinä lähtisit meitä maailmalle edustamaan! Toteutus vapaa. 

Valinta suoritetaan 19.12. lähtetettyjen videoiden perusteella. Kaikille paikkaa hankeneille tiedotetaan päätöksestä 20.12. 

 

CEJA-edustajalle korvataan MTK- järjestön käytäntöjen mukaisesti matkakulut ja raportoitu kokous tuo oikeuden kokouspalkkioihin. 

Lisätiedot: Meri Remes, p.040.5329 636 /meri.remes()mtk.fi 

 

 

Hakulinkki: https://www.lyyti.in/CEJA_edustaja