Takaisin Juho Vainio, Salo

Artikkeli – Maaseutunuoret

Juho Vainio, Salo

01.05.2018

Minulla ja veljelläni Kallella on yhteinen yritys, Skotlannin maatalous Oy, kotitilamme yhteydessä Varsinais-Suomessa. Olemme kasvinviljelijöitä, ja tilli on tilan erikoiskasvi. Viljelyn lisäksi pakkaamme omia kurkkuja Veljesten suolakurkut- tuotenimellä.
Kesällä 2018 työllistää myös tilan halliprojekti. Kurkkumme ovat sarjassaan terveellisiä, niissä on paljon maitohappobakteereja, ei sokeria, eikä lisättyä mitään. Mausteista tillin viljelemme itse, piparjuuri, valkosipuli ja viinimarjan lehdet tulevat myös Varsinais-Suomesta, todellista lähiruokaa siis!

Mielestäni maatalous on miljoonien mahdollisuuksien yritystoimintaa, se on tässä parasta. Moni viljelijä ei näe oman toimintansa potentiaalia, mikä on harmi. Toivoisin myös, että viljelijät tekisivät työtä entistä kuluttajalähtöisemmin, tuotteen loppukäyttäjä mielessä.

Olen ammattiylpeä ja koen kiitollisuuden tunnetta, kun pystyn tuottamaan makuelämyksiä kuluttajille. Kiitos tuntuu hyvältä, olemme onnistuneet, mutta arvostan kaikkea palautetta, se mahdollistaa toiminnan korjaamisen ja uudelleen arvioinnin.