Takaisin Viljelijä 2040 - kasvinsuojelututkija Lotta

Uutinen

Viljelijä 2040 - kasvinsuojelututkija Lotta

01.08.2020

Elokuun maaseutunuori on Lotta Poikolainen. Lotta toimii kasvinsuojelututkijana Nylands Svenska Lantbrukssällskapilla, ja kesäkausi kuluukin tiiviisti pääasiassa Inkoossa Västankvarnin koetilalla.

- Työssäni tutkin muun muassa rikkakasvien torjuntaa, kasvitautien hallintaa sekä kasvunsääteiden käyttöä, Poikolainen kertoo. - Tutkimus tähtää turvallisen ja laadukkaan sadon tuottamiseen mahdollisimman resurssitehokkaasti ja ympäristöä säästäen.

Alun perin Poikolainen ei ole tilalta kotoisin, eikä hänellä nytkään ole omaa maatilaa. Intohimoa alaa kohtaan löytyy kuitenkin siitä huolimatta.

- Minua on aina kiinnostanut biologia, ja sitä kautta tieni vei agronomiopintojen pariin Viikkiin.  Kasvinviljelyopintojen myötä kiinnostus alaa kohtaan kasvoi entisestään, ja harjoittelujen kautta päädyin tekemään kasvinsuojelututkimusta, Poikolainen selostaa. - Nykyisessä työssäni on vuodesta toiseen upeaa seurata kasvukautta ja löytää uusia ratkaisuja kasvinsuojeluun.

Lotan arkea voit seurata elokuun ajan maaseutunuorten some-kanavilla Instagramissa (@mtk.maaseutunuoret) sekä Facebookissa.

Tutustu Lotan työhön tarkemmin katsomalla esittelyvideo!

Lisätietoja kampanjasta antaa maaseutunuorten asiamies Tiia Kuusela, tiia.kuusela(at)mtk.fi.

 

Maaseutunuorten viestintäkampanjassa Viljelijä 2040 palataan tulevaisuuteen ja kurkistetaan huomisen maaseudun ihmisten arkeen. Nostamme vuoden 2020 aikana esiin tulevaisuuden tekijöitä, uusia innovaatioita ja yhä kestävämpiä menetelmiä. Kiitämme edellisten sukupolvien pioneereja, emäntiä ja isäntiä heidän tekemästään työstä, mutta nyt meidän tehtävämme on tehdä se vielä paremmin.