null Kesäkokouksessa valiokunnan toiminnan suunnittelua

Ajankohtaista

Kesäkokouksessa valiokunnan toiminnan suunnittelua

2.7.2020

Nuorten valiokunta jatkoi etäkokousten linjaa keskiviikkona 1.7.2020. Kokouksessa luonnosteltiin toimintasuunnitelmaa vuodelle 2021, ja niiden pohjaksi käytiin läpi MTK:n strategiaa sekä esitystä avaintavoitteiksi vuodelle 2021. Keskustelussa esiin nousivat mm. koronan aiheuttama yksinäisyys, metsäpuolen parempi huomioiminen sekä ensi vuoden kuntavaalit.

Nuorille avautuu vaikuttamisen paikkoja sekä nuorten valiokunnassa että jäsenpalveluvaliokunnassa. Nuorten valiokuntaan valitaan edustajat kolmivuotiselle kaudelle Keski-Suomesta, Keski-Pohjanmaalta ja Varsinais-Suomesta. Jäsenpalveluvaliokuntaan haetaan nuorta varsinaista ja varaedustajaa kolmivuotiselle kaudelle alkusyksystä avoimella haulla.

Kokouksessa linjattiin loppusyksyn ja hieman myös alkuvuoden tapahtumia. Maaseutunuorten viestintäkampanja Viljelijä 2040 käynnistyy elokuussa. Kampanja nostaa esiin mielenkiintoisia tulevaisuuteen tähtääviä asioita, joita manut eri tuotantosuunnissa tekevät omassa työssään. Elokuussa on myös NBC:n kokous, johon osallistuvat nuorten valiokunnan edustajina Ville Koivuniemi ja Olli Cavén. Kettula-akatemiat toteutetaan koronan suomin mahdollisuuksin, ja viikkiläisten tapaamiselle on varattu aikaa syyskuun loppupuolella. Toiseksi kohderyhmäksi valikoitui tänä vuonna Keskustanuoret, joihin kaivattiin parempaa yhteydenpitoa puolin ja toisin. Heitä tavataan syksyn aikana.

Syksyllä manut messuilevat ahkerasti, sillä Konekilleriin ollaan järjestämässä Maitoyrittäjien kanssa yhteistyössä illanviettoa. Syysparlamenttia ja Maatalouskonemessuja ollaan myös järjestämässä suunnitellusti, mutta samalla koronatilannetta seurataan aktiivisesti. Syysparlamentti toteutetaan Maatalouskonemessujen yhteydessä, ja pääyhteistyökumppaneina ovat Hankkija, LähiTapiola ja Työtehoseura.

Kevätparlamentti 2021 järjestetään kaikille avoimena aktiivisena tilaisuutena 11.-12.2.2021 Sastamalan Ellivuoressa.

Syksyn ja alkuvuoden save the date jos korona suo:

to 8.10. Manulle yrittäjän eväitä – illanvietto Konekillerissä (Jyväskylä)
5.-7.11. Syysparlamentti, Maatalouskonemessut (Helsinki)
22.12. Joulutulet
11.-12.2.2021 Kevätparlamentti (Ellivuori, Sastamala)

Seuraavan kerran valiokunta kokoontuu tiistaina 22.9. yhdessä MTK:n johtokunnan kanssa.