Sisältöjulkaisija

null Kotimaista koriin arjessa ja juhlassa – Maaseutunuorten joulutulet kiittävät kuluttajaa

Tiedote

Kotimaista koriin arjessa ja juhlassa – Maaseutunuorten joulutulet kiittävät kuluttajaa

18.12.2019

Maaseutunuorten perinteiset joulutulet tervehtivät joulun matkailijoita ja kiittävät kuluttajaa perjantaina 20.12.2019. Alkuillan aikana Maaseutunuorten joulutulet syttyvät yli 80 paikkakunnalla. Joulutulilla Maaseutunuoret haluavat kiittää kuluttajia siitä, että niin juhlassa kuin arjessakin he valitsevat ruokapöytään puhdasta, turvallista ja korkealaatuista suomalaista ruokaa. Samalla Maaseutunuoret toivottavat joulunviettoon matkaajille turvallista matkaa.

Maaseutunuorten puheenjohtaja, karvialainen viljelijä Juha Sarviluoma sytyttää joulutulet kotikulmillaan Parkanossa.

- Ilta kuluu paikalle kokoontuneiden Maaseutunuorten kanssa maailmaa parantaen ja nuotiomakkaraa paistaen, Sarviluoma kertoo.

Sarviluoma kertoo ostavansa jouluksi kotimaisen joulukinkun ja muistuttaa, että maatilojen lisäksi ruokasektori työllistää elintarviketeollisuudessa, logistiikassa ja kaupan alalla. Suomessa myös tuotantoeläinten hyvinvointi on maailman huippua.  

- Kotimainen ruoka tulee ruokapöytiimme suoraan suomalaiselta tuottajalta. Lähellä tuotettu ruoka on helppo jäljittää ja nopea kuljettaa. Hyvästä jäljitettävyydestä hyödymme kaikki, muistuttaa Sarviluoma.

Suomalaisen ruuan tunnistat Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehtimerkeistä.

Joulutulet sytytettiin ensimmäisen kerran jo 1990-luvun alussa Etelä-Pohjanmaalla. Nykyisin tulet syttyvät ympäri Suomea.

Joulutulien sijainnit ja syttymisajankohdat löydät täältä.

Lisätietoja: maaseutunuorten asiamies Tiia Kuusela, 040 532 9636, tiia.kuusela@mtk.fi