null Pehmoilua ja muuta tärkeää sukupolvenvaihdoksista

Uutinen – Maaseutunuoret

Pehmoilua ja muuta tärkeää sukupolvenvaihdoksista

19.1.2022

Kas, omistajavaihdoksen osapuolina on ihmisiä! Miten usein kuitenkin keskustelemme vain omistajavaihdoksen juridisesta puolesta, veroteknisestä toteutuksesta tai talouslaskelmista? 
Pehmo-SPV kuvaa kaikkea sitä, mitä hyvään omistajavaihdosprosessiin tarvitaan teknisen toteutuksen lisäksi ja rinnalle. 

Teemaa avaamaan ja syvällistä keskustelua aiheesta käydään helmikuun lopulla Hyppää mukaan linjoille Onnistunut Omistajavaihdos- webinaariin 28.2. klo 18-20. Ilmoittautumaan pääset tästä. 

Maaseutunuorten valiokunta on systemaattisesti pitänyt esillä hyvän omistajavaihdosprosessin merkitystä. Keskustelu ja erityisesti ylisukupolvinen keskustelu, huolellinen valmistautuminen omistajavaihdoksiin, ennaltaehkäisee kipeitä ja alaa raskaasti painavia tilakohtaisia ongelmia, joilla on pitkäaikaisia hyvinvointivaikutuksia. 

Maaseutunuorten valiokunta uskoo vahvasti, että solmuun joutunutta tilannetta kannattaa lähteä avaamaan ja ongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin. Siksi on mahtavaa, että Mela ja Välitä Viljelijästä - hanke ovat pistäneet pystyyn vertaistukiryhmiä aiheeseen liittyen. Helmikuussa aloittaa uusi ryhmä ns "SPV-hautomo". Lisää siitä ja ilmoittautumisiin tästä