Takaisin  Syysparlamentti -22 on ohi, mutta muistot ja aloitettu ohjelmatyö elävät vahvasti!

Ajankohtaista

 Syysparlamentti -22 on ohi, mutta muistot ja aloitettu ohjelmatyö elävät vahvasti!

18.08.2022

Tiedotamme ohjelmatyön etenemisestä maaseutunuorten viestintäkanavilla, eli täällä kotisivuilla, maaseutunuorten IG-tilillä ja Sähköpaimen-uutiskirjeessä. 

 

Syysparlamentissa aloitimme työn, jonka tavoitteena on tuottaa maaseutunuorten käsistä koko järjestön käyttöön näkemys siitä, miten saadaan tekijöitä maataloussektorille varmistamaan huoltovarmuutta, alan jatkuvuutta ja elinvoimaa.  Työtä kutsutaan nimellä Raakile (klikkaa auki yllä olevasta kuvakkeesta)


Raakile elää ja kehittyy tällä hetkellä näin: 

MTK:n johtokunta käsittelee omistajavaihdosten edistämiseen liittyviä asioita vielä joulukuussa 2022. 

Ohjelmakokonaisuus viedään sen moninaisten - kannattavuuteen, sosiaalipolitiikaan ja esimerkiksi talonpoikaisuuteen liittyvine- osineen tammikuussa MTK:n johtokunnan käsittelyyn. 

Tämän jälkeen meillä alkaa olla käsissämme ensimmäinen kokoava keskusteluväline liittyen alan houkuttelevuuteen, johon maaseutunuorten ääni on tuotu suoraan ohjaamaan keskustelua. 

Ohjelma ei ole valmis edes johtokuntakäsittelyn jälkeen. Tarkoitus on, että ohjelma muodostuu keskustelunvälineeksi, jota saa ja pitää kehittää. Se tarjoaa tarttumapinnan ajattelutapaan, opponointia ja kehittämistä varten. 

Jokaista keskusliiton maaseutunuorten valiokunnan kokousta ennen voi esittää muutoksia kokonaisohjelmaan. Mielellään n 10 päivää ennen kokousta valiokunnan sihteerille tai sen jäsenille. 


Maaseutunuoret ja MTK koko järjestön tasolla on sitoutunut Hyvin sanottu -kunnioittavasti keskusteleva Suomi- hankkeen tavoitteisiin. 

-hanke haluaa kohottaa keskustelukulttuurin tasoa ja innostaa ihmisiä mukaan toisia kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun.

Tiesitkö että Neljännes suomalaisista ei halua osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun, sillä he pelkäävät muiden reaktioita?!