null Maaseutunuorten verenluovutushaaste

Ajankohtaista

Maaseutunuorten verenluovutushaaste

1.3.2021

 

Eteläisten liittojen maaseutunuoret haastavat kaikki muut manut ympäri Suomen mukaan luovuttamaan verta!

Joka arkipäivä Suomessa tarvitaan vähintään 800 verenluovuttajaa mm. onnettomuuksien uhrien, keskosvauvojen ja syöpää sairastavien auttamiseen. Oletpa sitten vanha konkariluovuttaja tai joskus miettinyt veren luovuttamista, lähde mukaan tekemään porukalla hyvää!

 

Miten toimia?

1. Perustakaa oman alueenne manuille oma VeriRyhmä. (Alueen maaseutunuorten asiamies tekee tämän. Perustetut ryhmät löytyvät sivun lopusta.)
2. Tee verenluovuttajatesti osoitteessa sovinkoluovuttajaksi.fi.
3. Varaa aika osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus.
4. Liity jäseneksi oman alueen manujen VeriRyhmään kertomalla ryhmän nimi hoitajan haastattelussa. Vain ryhmään liitettyien luovuttajien käynnit kartuttavat ryhmän "veripankkitiliä".

Huomaathan, että luovuttaja voi kuulua samanaikaisesti vain yhteen VeriRyhmään. Liittymisen jälkeen luovutukset kerryttävät ryhmän luovutuspisteitä automaattisesti. Myös ne käynnit lasketaan, jotka eivät johtaneet luovutukseen.

Käytä hashtagia #manujenluovutushaaste2021 somepostauksissa ja tägää oman alueen liitto ja/tai manujen oma tili sekä myös @veripalvelu ja paikallinen veripalvelutoimisto, niin hekin voivat jakaa meidän postauksiamme somessa!

Haaste on voimassa 1.1.2021 alkaen ja lokakuun 24. pv saakka. Syysparlamentissa julkistetaan haasteen voittaja, eli eniten jäsenmääräänsä nähden luovuttanut porukka. Voittajaporukka tulee niittämään mainetta ja kunniaa!

 

#manujenluovutushaaste2021 #ojennakätesi #veripalvelu #veriryhmä #hengenpelastaja

 

VeriRyhmät:

Etelä-Pohjanmaa: Etelä-Pohjanmaan maaseutunuoret

Etelä-Savo: Kissmanu

Häme: Etelä Manut

Kaakkois-Suomi: Kaakkois-Suomen maaseutunuoret

Keski-Pohjanmaa: Keski-Pohjanmaan maaseutunuoret

Keski-Suomi: Kissmanu

Pohjois-Karjala: Kissmanu

Pohjois-Savo: Kissmanu

Uusimaa: Etelä Manut

Lisätietoa