null CDG-paikkojen haku päättyy 24.6.

Uutinen

CDG-paikkojen haku päättyy 24.6.

7.6.2021

Haluaisitko päästä itse osallistumaan suoraan maataloussektorin edunvalvontaan Brysselissä?

Nyt siihen olisi mahdollisuus! Haussa on ennätysmäärä EU-komission kuulemisryhmien edustuspaikkoja. Yhteensä 27 eri ryhmään haetaan nuorten tuottajien edustajia. Kilpailua paikasta käydään CEJA:n (Euroopan nuorten tuottajain kattojärjestö) muiden jäsenjärjestöjen kanssa. Maaseutunuoret ovat yleensä pärjänneet haussa mallikkaasti! Perusedellytykset haulle ovat: alle 40v ikä kauden alkaessa, MTK:n jäsenyys, ammatillinen osaaminen/ perehtyneisyys haetun ryhmän teemasta ja kyky viestiä englanniksi suullisesti ja kirjallisesti. 

Haku päättyy 24.6. keskiyöllä. Itse hakuun pääset suoraan tästä: https://www.lyyti.in/CDG_Manut
 

Miten korkokengät liittyvät keskusteluryhmiin? 

Susanna Suonio MTK-Kaakkois-Suomen alueelta on edustanut kuluvalla kaudella EU-alueen nuoria tuottajia komission keskusteluryhmässä, joka käsittelee laatua ja menekinedistämistä (CDG: Quality and Promotion). Tässä ryhmässä käydään keskustelua mm. tuoteturvallisuuteen ja ruokaketjujen aukottomuuteen liittyvistä kysymyksistä. 

Erilaisia ryhmiä on todella paljon ja niiden skaala vaihtelee koko markkinaa käsittelevistä (ns Market Observatory) vähän laajempiin keskusteluryhmiin (esim. bioenergia, maaseudun kehittäminen) ihan tuote/tuotantosuuntaisiin ryhmiin, kuten sokeri, sianliha.. Keskusteluryhmiä on myös yksittäisistä politiikkatoimista. Lista kaikista avoinna olevista paikoista löytyy tästä ja haun sisältä. 

Susannan vinkit: 
CEJA:n porukka on mahtava, hauska ja maatalouden kiemuroihin omistautunut. Vaikka yksin lähtisit Suomen päästä, niin Brysselissä ei tarvitse olla yksin. MTK:n toimistolla kannattaa piipahtaa kahvilla ja CEJA:n toimistolla moikkaamassa sihteeristöä, ja kyllä kokouslounas nautitaan yhdessä alakerran ruokalassa.

Kokouksiin tarvitset hyvät istumalihakset. Päivät ovat pitkiä. Pieni eväskään kokouksissa ei ole pahitteeksi. Kahvia saa talon puolesta niin paljon kuin jaksaa vain juoda.

Hyvät ja mukavat kengät ovat välttämättömyys, kokoustiloissa käytävät ulko-ovelta jatkuvat ja jatkuvat ja jatkuvat.. 

Nyt vain hakemusta Merille, nuorten valiokunnalle keskusliittoon kirjoitttelemaan englanniksi; ehkä ajatuksella kuka olet, mitä teet, miksi juuri tähän ryhmään olet hakemassa ja miksi sinut pitäisi valita. Kannattaa lisätä pikkuisen huumoria!

Tässä on upea mahdollisuus päästä mukaan vaikuttamaan, päätöksentekoon ja tutustumaan tulevaisuuden tekijöihin pääkallopaikalle!

*Susannalle kiitokset hienosta kuvasta!