Back Janakkalalainen Samuel Jussila on Suomen nuori maatalousmestari 2020

Tiedote

Janakkalalainen Samuel Jussila on Suomen nuori maatalousmestari 2020

16.02.2020

MTK:n ja SLC:n tuottajajärjestöjen edustajista koostuva raati valitsi Suomen nuori maatalousmestari 2020 -kilpailun voittajaksi Samuel Jussilan Janakkalasta. Raadin mielestä siemenviljelyä harjoittava Samuel Jussila hoitaa tilaansa esimerkillisesti, ennakkoluulottomasti ja ympäristöllisesti kestävästi. - Hänestä tulisikin jokaisen viljelijän ottaa mallia, hehkuttaa raati.

Kilpailuun osallistui yhteensä kahdeksan nuorta maataloustuottajaa. Kilpailussa etsittiin innovatiivista, alle 40-vuotiasta alan edelläkävijää, jonka toiminta on kestävää ja markkinasuuntautunutta. Kilpailu järjestettiin tammikuussa.

- Nuori maatalousmestari 2020 -kilpailu on mahdollisuus nostaa esille nuoria ja taitavia maatalouden ammattilaisia. Samuel Jussila on erinomainen esimerkki siitä, miten monipuolista ammattiosaamista - kädentaidoista ja strategisesta suunnittelusta lähtien - tuottajalta tänä päivänä vaaditaan, sanoo MTK:n maaseutunuorten puheenjohtaja Seppo Korpi.

Samuel Jussila harjoittaa siemenviljelyä 160 hehtaarin tilallaan Janakkalassa. Raati perustelee valintaansa viittaamalla Jussilan panostuksiin osaamisen, johtajuuden sekä yhteistyön kehittämiseksi. Lisäksi Jussila on kokeillut ennakkoluulottomasti uusia viljelymenetelmiä ja viljelykasveja osallistuen samalla koko alan kehittämiseen.

- Halusimme nostaa Jussilan kilpailun voittajaksi, koska hän kuvastaa tulevaisuuden maatalousyrittäjyyttä, jossa panostetaan osaamiseen, toiminnan kehittämiseen ja yhteistyöhön. Hän omaa rautaista ammattitaitoa ja sielun paloa, tiivistää MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Samuel Jussila kertoo olevansa erittäin otettu voitosta.

- Tuntuu mukavalta saada tunnustusta työstään, jota teen täydestä sydämestäni ja antaumuksellisesti. Olen luonteeltani sellainen, että teen kaikkea mihin ryhdyn täysillä, ja on mukava nähdä sen tuottavan hedelmää.

- Neuvontatyö maatilan töiden ohessa on antanut minulle paljon, ja sitä kautta olen päässyt tutustumaan vielä laajemmin muihin kärkiviljelijöihin ja asiantuntijoihin sekä kehittymään myös itse viljelijänä. Nämä osa-alueet tukevat toisiaan. Ilman toista en olisi niin hyvä. Voin sydämestäni sanoa, että toteutan kutsumustyötäni, sanoo Jussila.

Suomen nuori maatalousmestari 2020 -kilpailun voittaja etenee European Peoples' Party-puolueen järjestämään Euroopan nuori tuottaja 2020 -kilpailuun, joka järjestetään 26.3.2020 Brysselissä.

 

Lisätietoja:

Samuel Jussila, 040 595 7515, jussila.samuel@gmail.com

Seppo Korpi, puheenjohtaja MTK maaseutunuoret, 045 677 7192

Joel Rappe, puheenjohtaja, SLC:n nuorten valiokunta, joel.rappe@hotmail.com 050 594 1355 

Juha Marttila, puheenjohtaja, MTK, juha.marttila@mtk.fi, 050 341 3167

Mats Nylund, puheenjohtaja, SLC, mats.nylund@slc.fi, 050 512 2191