Back Maaseutunuorten valiokunnan kiihkeä kevät ja sukkela syksy 2019

Ajankohtaista

Maaseutunuorten valiokunnan kiihkeä kevät ja sukkela syksy 2019

09.04.2019

Maaseutunuorten valiokunnan kevään lähtölaukaisu oli Grüne Woche-  messut Berliinissä. Sen jälkeen tapahtumia, sidosryhmätapaamisia ja kokouksia on piisannut. Kannanotto Karhisen reporttiin, omat CAP- työryhmäedustajat ja Kevätparlamentti ovat työllistäneet valiokuntaa. 

Kesälle odotettavissa on odotettu Manupäivä Okran yhteydessä (perjantai 5.7.), jolloin manuilua voi harjoittaa niin MTK:n osastolla kuin Kyntäjän tuvan legendaksi muodostuneissa Manujen kesätapaamisissa. 

Paljon on tapahtumassa myös järjestön kansainvälisillä vaikuttamiskentillä tänä kesänä. NBC, tuottajajärjestöjen pohjoinen konklaavi kokoontuu elokuussa Reykjaviikissa ja yhtenä erityisteemana tänä vuonna tapahtumassa ovat Maaseutunuoret. Valiokunta on tietenkin kärppänä paikalla ja vahvasti osallistumassa toimintaan. Myös CEJA, Euroopan nuorten tuottajain kattojärjestö, kokoustaa kesällä. Järjestön puheenjohtajistovaalit käydään poikkeuksellisesti Ruotsissa (eikä Brysselissä) ja MTK:n ja SLC:n maaseutunuorten valiokunnat yhdessä Tanskan ja Ruotsin nuorten kanssa puuhaavat yhteisehdokasta vaaleihin. 

Jännittävänä uutena asiana myös Kiinan kanssa alkanut uusi yhteistyö, mutta siitä lisää toiste! 

Peltoluksus- hankkeen puitteissa kerrotaan kesän ja syksyn mittaan kotimaisen ruoantuotannon monimuotoisuudesta kuluttajille, kasvaahan meidän pelloilla ja puutarhoissa luksusta! 

Syksyllä alkavat Kettula- akatemiat, joiden kautta valiokunta luo suoria siltoja eri poliittisiin nuorisojärjestöihin ja Viikin opiskelijoihin. 

Syysparlamentti on tänä vuonna Pohjois-Karjalassa, missä 7.-9.11. Bomballa sukelletaan mm. perheyrittäjyyden ja osuustoiminnan maailmaan. Vuosi huipentuu rakkaisiin joulutuliin, maaseutunuorten toiminnan todelliseen helmeen!