null Sinustako maaseutunuorten edustaja MTK:n johtokuntaan?

Artikkeli – Maaseutunuoret

Sinustako maaseutunuorten edustaja MTK:n johtokuntaan?

1.6.2018

Maaseutunuorilla on oma edustaja MTK:n johtokunnassa. Edustaja valitaan nuorten keskuudesta kolmen vuoden välein syysparlamentissa. Vuonna 2018 Oulun syysparliksessa valitaan nuorten edustaja kaudelle 2019-2021.

 

Vuonna 2016 nuorten edustajaksi valittiin Jenna Rantanen, jonka kolmivuotiskausi päättyy vuoden 2018 loppuun. Nuorten edustaja on täysivaltainen johtokunnan jäsen. Jenna kertoo johtokuntatyöstä maaseutunuorten FB-ryhmästä löytyvällä videolla, ja vastaa kyselyihin myös sähköpostilla tai puhelimitse.

MTK:n johtokunta kokoontuu noin 12 kertaa vuodessa, jonka lisäksi johtokunnan jäsenet vaikuttavat muissa MTK:n toimielimissä, kuten valiokunnat ja verkostot. Lisäksi tehtävä tuo muassaan monia tilaisuuksia ja tapahtumia, joihin johtokunnan edustajia kutsutaan mukaan. Reissupäiviä johtokuntatyö tuo tullessaan viidestä kymmeneen kuukaudessa, ja osa näistä ulkomaille, mm. Brysseliin.

Jennan sanoin, johtokunnan jäsenen ei tarvitse tietää kaikesta kaikkea, mutta pitää olla valmis oppimaan ja utelias osallistumaan. Reipas ja aktiivinen ote, joka näkyy myös järjestökentälle päin, on aina hyvästä, samoin kyky nähdä omaa pihaa laajemmalle, ja ajatusmaailma, jossa ajetaan kaikkien viljelijöiden etua tuotantosuunnasta tai -alueesta riippumatta.

 

Miten mukaan?

 

Valinta tapahtuu vaalilla Syysparlamentissa 2018. Parlamentti järjestetään Oulussa 8.-10.11.2018. Ehdokasasettelu toteutetaan MTK liittojen kautta, eli enää parlamentissa et voi asettua ehdolle. Liittojen pitää ilmoittaa ehdokkaansa MTK:n keskusliiton nuorten asiamiehelle syyskuun 2018 loppuun mennessä, aikataulu saattaa tarkentua loppukesästä 2018.

 

Kiinnostuitko?


Hyvä! Lisätietoja Jennalta (jenna.rantanen(at)mtk.fi tai 044 5533915) tai nuorten asiamieheltä, meri.remes(at)mtk.fi tai 040 5329636 sekä alueellisilta nuorten valiokunnilta ja asiamiehiltä.