Asset Publisher

null Valiokuntapaikkoja auki!

Artikkeli - Maaseutunuoret

Valiokuntapaikkoja auki!

6.9.2019

Loppuvuodesta keskusliiton nuorten valiokuntaan avautuu jälleen paikkoja, kun valiokunnasta jäävät pois Juha Sarviluoma (Satakunta), Hanna Luukinen (Pohjois-Suomi) ja Aki Makkonen (Kaakkois-Suomi) sekä MHY:n edustaja Heikki Huhtanen. 

Valiokunnan lopullisen kokoonpanon päättää aina MTK:n valtuuskunta. Keskusliiton nuorten valiokunta koostuu yhteensä kahdeksasta nuoresta, jotka on valittu tehtäväänsä 3-vuotisen kauden ajaksi. MaNuista yksi edustaa MTK:n johtokuntaa, ja yksi paikka on Metsänhoitoyhdistyksen edustajalla. Kuusi muuta edustavat MTK:n liittoja, ja kunkin maakunnan edustus määräytyy ennalta määritellyn kiertojärjestyksen mukaan.

Juha kuuluu Pirkanmaa-Satakunta-Varsinais-Suomi -valinta-alueeseen, ja hänelle valitaan seuraaja Pirkanmaalta. Hanna puolestaan on valittu Pohjois-Suomen ja Lapin valinta-alueelta, joten seuraava edustaja pääsee valiokuntaan Lapista. Aki edustaa Kaakkois-Suomea, Uusimaata ja Hämettä, ja seuraava valiokuntalainen valitaan kiertojärjestyksen mukaan Hämeestä. Metsänhoitoyhdistyksellä ei ole erillisiä liittoja, joten valinta-alueena toimii koko Suomi. 

MTK:n syysvaltuuskunta kokoontuu marraskuun lopulla, joten käytännössä päätökset uusista valiokuntalaisista tehdään liitoissa noin 1,5 - 2 kk ennen sitä. Kunkin liiton johtokunta päättää lopulta uudet valiokuntalaiset, mutta sitä ennen voi itse hakeutua ehdokkaaksi. Jos siis kuulut johonkin edellä mainituista alueista ja haluat oman alueesi edustajaksi keskusliiton valiokuntaan, niin tarkista seuraavasta listasta menettelyohjeet:

Pirkanmaa: valiokuntapaikasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Jaakko Aholaan, p. 0400 364 469, jaakko.ahola (at) mtk.fi

Lappi: valiokuntapaikasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä toiminnanjohtaja Kaija Kinnuseen, p. 0400 397 336, kaija.kinnunen (at) mtk.fi

Häme: toteutetaan avoin haku kaikille, ja hakemukset käsittelee nuorten valiokunta. Lähetä CV sekä videoesittely itsestäsi 25.9. mennessä nuorten asiamiehelle Susanna Valtoselle susanna.valtonen (at) mtk.fi, jolta voi myös kysellä lisätietoja paikasta. Kerro videoesittelyssä kuka olet, miksi juuri sinun tulisi saada kyseinen paikka, millainen on normaali päiväsi, toimitko luottamustehtävissä tällä hetkellä, miten pystyt osallistumaan 4-9 kertaa vuodessa oleviin kokouksiin sekä muihin vaikuttamistilaisuuksiin sekä millaisia asioita juuri sinä haluaisit valiokunnassa viedä eteenpäin.

MHY: jos metsänhoitoyhdistyksen valiokuntapaikka kiinnostaa, ole yhteydessä omaan metsänhoitoyhdistykseesi ja kerro haluavasi ehdokkaaksi. Paikalliset yhdistykset välittävät ehdokkaiden tiedot eteenpäin.

Lisätietoja keskusliiton valiokunnasta voi kysellä alueittain edellä mainituilta toimihenkilöiltä, nykyisiltä valiokuntalaisilta sekä nuorten asiamieheltä Tiia Kuuselalta, p. 040 532 9636 tai tiia.kuusela (at) mtk.fi.

Muistathan, että vuodenvaihteessa avautuu paikkoja myös liittojen nuorten valiokuntiin! Ole siis rohkeasti yhteydessä omaan liittoosi – he osaavat kertoa miten valintaprosessi juuri kyseisessä liitossa toimii!