Mikä maaseutunuori?

Mikä maaseutunuori?

 

Maaseutunuoret ovat alle 35-vuotiaita MTK:n jäseniä. Maaseutunuoret ovat maaseudun nuorta voimaa ja vimmaa, tekevää ja aikaansaavaa joukkoa.

​​​​​​​
​​​​​​​Maaseutunuoret on nuorten, tekeväisten ihmisten porukka, joka on reilusti maaseudun puolella. Mukana toiminnassa on maataloustuottajia, maaseutuyrittäjiä,  alan opiskelijoita… Yhdistävänä tekijänä on halu vaikuttaa maaseudun asioihin, verkostoitua, yrittää ja kehittää elinvoimaista maaseutua edelleen.

Maaseutunuorten toiminnan kautta voit verkostoitua ja viettää aikaa aktiivisten ja maaseudun hyvinvoinnista kiinnostuneiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Maaseutunuorten toiminta tarjoaa sinulle myös väylän nuorten kantojen esilletuomiseen ja vaikuttamiseen niin kotimaassa kuin ulkomailla. MTK järjestönä tarjoaa kaikille jäsenilleen vaikuttamisen paikkoja sekä koulutusta.

Tähän joukkoon mahtuu mukaan!

Maaseutunuorten valtakunnallisessa toiminnassa parlamentit ovat keskeisessä roolissa. Vuoden 2015 syysparlamentissa Jenna Syrjälä (daameista vasemmalla) valittiin maaseutunuorten edustajaksi MKT:n johtokuntaan Heikki Huhtasen, Tuija Korhosen ja Kaisa Huttusen kanssa käydyssä ehdokasvaalissa.

 

Faktat haltuun

 

Ensimmäisiä nuorten tuottajien kerhoja on perustettu jo 60-luvulla. 

Maaseutunuorten valtakunnallinen toiminta alkoi vuonna 1985. 
Maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtajat.

Maaseutunuorilla on ollut oma nimikkopaikka MTK:n johtokunnassa vuodesta 1992. 

Maaseutunuorten näkyvimpiin kuuluva vuosittainen tapahtuma, joulutulet, sai alkunsa Etelä-Pohjanmaalta vuonna 1994. 

Maaseutunuoriin kuuluu n. 16 000 MTK:n jäsentä. 

Miten jäseneksi?

Miten jäseneksi?

MTK:n jäsen voit olla monella tapaa. Liity jäseneksi oman alueesi maataloustuottajien yhdistykseen. Henkilöjäsenyys, tilajäsenyys ja opiskelijajäsenyys ovat  jäsenyyden kolme eri muotoa.

Lisätietoa eri liittymisvaihtoehdoista saat kootusti MTK:n kotisivuilta Liity jäseneksi –osioista.