null Kesätapaamisista etätapahtumiin

Ajankohtaista

Kesätapaamisista etätapahtumiin

8.4.2020

Nuorten valiokunta piti vuoden 2020 kolmannen kokouksensa 7.4.2020 vallitsevan tilanteen vuoksi etäkokouksena.

Nuorten valiokunta piti etäkokouksen tiistaina 7.4.2020. Edellisen kokouksen jälkeen suunnitelmat ovat menneet aika lailla uusiksi, koska koronan vuoksi kesälle suunniteltu kesätapaaminen Mikkelissä 3.7. ja Inkoon peltopäivien yhteyteen 9.7. suunniteltu saunailta on jouduttu perumaan. Katseet ovatkin syksyn tapahtumissa, joiden suunnittelua jatketaan normaalisti.

Syksyllä pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan jo perinteiset Kettula-akatemiat. Syysparlamenttia suunnitellaan myös normaalisti, ja se pyritään järjestämään aiemmin suunnitellun mukaisesti Helsingin messukeskuksessa maatalouskonemessujen yhteydessä 5.-7.11. Joulutulien päivämääräksi päätettiin tiistai 22.12. Kokouksessa käytiin myös läpi kevätparlamentin palaute, ja todennäköisesti vuoden 2021 kevätparlamentti tullaan toteuttamaan helmikuussa 2021. Maaseutunuoret julkaisevat huhtikuussa kesävalokuvauskampanjan, josta tulee lisätietoa myöhemmin. Lisäksi maaseutunuorten viestintäkampanja käynnistetään mahdollisuuksien mukaan myös kesällä.

Korona-aikana aloitetut Instagram-livet ovat keränneet laajasti katsojia, ja niitä tullaan jatkamaan vielä. Instagram-liveistä tiedotetaan maaseutunuorten Instagram-tilillä mtk.maaseutunuoret, ja samassa paikassa myös esitetään livetapahtumat.

Valiokuntalaiset ovat osallistuneet edelleen mahdollisuuksien mukaan CAP-työryhmien kokouksiin sekä CEJA:n kokouksiin. Erovuorossa syksyllä 2020 ovat Seppo Korpi (valinta-alue 2), Henrik Kähönen (valinta-alue 3) ja Suvi Peiponen (valinta-alue 3:n edustaja va3 ja va 5 vuorottelupaikalla). Vuoden 2021 alusta vapautuu myös nuorten edustajan paikka jäsenpalveluvaliokuntaan.

Seuraavan kerran valiokunta kokoontuu kesällä, ja toiveissa olisi jo silloin ihan tavallinen kokous.

 

Lisätiedot:

Seppo Korpi, pj, p. 045 677 7192

Tiia Kuusela, sihteeri, p. 040 532 9636