Sisältöjulkaisija

angle-left null Sähköpaimen 1/2018 - reippaan raikasta uutta vuotta!

Artikkeli - Maaseutunuoret

Sähköpaimen 1/2018 - reippaan raikasta uutta vuotta!

1.2.2018

Edessäsi on Maaseutunuorten uudelleen henkiin herätetty, entistä ehompi uutiskirje! Sähköpaimen kertoo maaseutunuorten kuulumiset, kertaa tulevia tapahtumia ja luottamushenkilöiden mietteitä sopivan asiattomassa hengessä. Sähköpaimenen voi kuka tahansa tilata maaseutunuorten kotisivuilta ja sen voi peruuttaa suoraan kirjeen lopussa olevasta "Peruuta uutiskirje" - painikkeesta. Sähköpaimen ilmestyy epäsäännöllisesti ja tarpeen mukaan.

 

Kevätparlamentti = Kevätkirmaus-risteily!

 

Maaseutunuorten Kevätparlamentti on vuonna 2018 Kevätkirmaus-risteily kaikille maaseutunuorille ja nuorekkaille. Reissuun lähdetään perjantaina 23.3. ja palataan lauantaina 24.3. Risteilyä ennen tarjolla on ohjelmaa Simonkadulla. Risteilyn ilmoittautuminen päättyy 23.2. ja nopeat kansoittavat kivoimmat hyttiluokat! Mukana matkassa SLC ja Faba. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.

 

Maaseutunuorten valiokunta 2018

 

Maaseutunuorten valiokunta järjestäytyi tammikuun kokouksessa. Kokouksessa kiiteltiin valiokuntataipaleen päättäneitä aktiiveja, Jarno Tuomista, Noora Ruuthia ja Linda Pärusta. Vuoden 2018 valiokuntaan kuuluvat: Heikki Huhtanen, Juha Sarviluoma, Aki Makkonen, Hanna Luukinen, Henrik Kähönen, Suvi Peiponen ja Kaisa Pihlaja. Johtokunnan edustaja valiokunnassa Jenna Rantanen ja sihteerinä asiamies Heidi Siivonen.

Toiminnan suhteen valiokunta jatkaa hyväksi havaitulla sekoituksella ammattiasiaa, edunvalvontaa, hauskanpitoa ja verkostoitumista, kansainvälisiä tehtäviä unohtamatta. 

 

Heikki Huhtanen maaseutunuorten puheenjohtajaksi

 

Maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtajaksi valittiin tiukan äänestyksen jälkeen Heikki Huhtanen ja varapuheenjohtajaksi Juha Sarviluoma Satakunnasta. 

Varapuheenjohtaja Juha Sarviluoma viljelee kasvinviljelytilaa Satakunnan Karviassa, ja tarjoaa lisäksi taloushallinto- ja neuvontapalveluita maa- ja metsätalousyrittäjille. 
Puheenjohtaja Heikki Huhtanen on kasvinviljelytilallinen Varsinais-Suomesta Loimaalla, tilalla on myös metsätaloutta. Tutustu Heikkiin!

 

Eteläisten liittojen nuorten kuulumisia: Boosti-hanke ja järjestäytymistä

 

Eteläisten liittojen yhteisvaliokunta kokousti tammikuussa Helsingissä. Valiokuntalaisten paikallisissa terveisissä selvisi, että lumenauraus on työllistänyt tasaisesti valiokuntalaisia koko toimialueella. Valiokunta järjestyi vuoden aluksi. Mukaan tuli muutamia uusia jäseniä. Valiokunnan puheenjohtajana jatkaa Olli Caven Hämeestä ja varapuheenjohtajana Toni Lindqvist Uudeltamaalta. 

Kokouksessa käsiteltiin myös nuorten omaa Boosti-hanketta ja sen toimintasuunnitelmaa. Luvassa on niin koulutuspäiviä kuin yksi opintomatkakin, joista lisää myöhemmin tapahtumien varmistuttua. Opintomatkalle olisi tarkoitus lähteä yhdessä pirkanmaalaisten, varsinais-suomalaisten ja satakuntalaisten kanssa. 

Valiokunnan kuulumiset kirjasi Susanna Valtonen MTK Hämeestä.

 

Koulutusta & kivoja kilahduksia kevääseen 2018

 

Frustrated in the food delivery system? Feel bad about food e-commerce not working? Hate how bad the food marketing is? Know how the Finnish food business should be handled?
Come hack the food business with us!

Ilmoittaudu nyt mukaan syksyn 2018 Vaikuttajavalmennukseen!

MTK2 Työkaluja vaikuttamiseen & Lapin maaseutunuorten kevätrieha, 19.-21.4. Levi

Ammatillisia, kiinnostavia, ilahduttavia ja mieltä virkistäviä tapahtumia kautta Suomen - löydä omasi Maaseutunuorten tapahtumakalenterista. Muista myös ilmoittaa tapahtumasi mukaan kalenteriin!